detalii. detaliile care te fac sa zambesti. uneori chiar sa razi cu voce tare. si poate ce ceilalti te cred putin sarit de pe fix. sau poate cred doar ca ai ceva prieteni imaginari. tu zambesti in continuare.

in zona piata pacii, in fata la bcu, se plimba zilnic acelasi domn sarmant intr-o pijama cu dungi verticale maronii si albe, cu palaria maronie asortata de minune, cu pantofii lacuiti si le zambeste trecatorilor, care, grabit, merg mai departe.

ieri a fost ziua copiilor in cluj. un bebe gangurea in carucior, plin de el, stapanul universului (universului lui – care deocamdata e olita). o fetita intr-o rochie roz eleganta, prinsa sub piept cu o fundita si cu palarioara pe cap le zambea porumbeilor. un baiat de vreo sapte ani se juca cu o panglica, tot roz, in fata primariei, ca o gimnasta adevarata, un alt baiat de cam aceeasi varsta se juca pe geamul masinii cu o coarda ca de alpinism, un cuplu de batranei se opreste in fata librariei universitatii, domnul se uita la ceas, se gandeste, nu zice nimic, si cei doi merg mai departe tinandu-se de mana, un pisoi negru savalnic se tavaleste in pamantul plin de chistoace din curtea de la bcu, o pisica vorbareata asunsa de privirile noastre ii tot povesteste ceva, ii sopteste doar. si acum cei doi stau la umbra buruienilor de sub brad.

Reclame